Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Μοιραστείτε

  Ψηφοφορία

  Νέα μέτρα καπνίσματος..

  Σύνολο Ψήφων: x
  avatar
  Xorxito
  Moderators
  Moderators

  Αριθμός μηνυμάτων : 187
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/11/2010
  Ηλικία : 28
  Τόπος : Αθήνα

  Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από Xorxito Την / Το Τρι Νοε 30, 2010 7:52 pm

  Αθήνα: Σε 50.000 υπολογίζονται οι νέοι που προστίθενται στον πληθυσμό των Ελλήνων καπνιστών της ετησίως, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, τα ποσοστά των καπνιστών στη Ελλάδα παραμένουν υψηλά.
  Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας Hellas Health ΙΙI που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών, κατά την περίοδο 1-21 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

  Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χαρβαρντ των ΗΠΑ και τη Metron Analysis και την παρουσίασε ο πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. Ιωάννης Τούντας.

  Συγκεκριμένα, το 42,9% των ανδρών και το 37,2% των γυναικών δηλώνουν ότι είναι καθημερινοί καπνιστές. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες πανελλαδικές μελέτες Hellas Health I και ΙΙ, που έγιναν το 2006 και το 2008 αντίστοιχα, τα ποσοστά των ανδρών καπνιστών εμφανίζονται μειωμένα (ήταν 49,9% το 2006 και 46,4% το 2008), ενώ στις γυναίκες παρουσιάζεται αύξηση (30,8% το 2006 και 33,5% το 2008).

  Το 61,2% του δείγματος έχει καπνίσει τουλάχιστον ένα τσιγάρο στη ζωή του, ενώ οι μισοί από τους καπνιστές ξεκίνησαν το καθημερινό κάπνισμα σε ηλικία μικρότερη των 18 ετών.

  Τρεις στους 10 καπνιστές έχουν σταματήσει το κάπνισμα για τουλάχιστον μία μέρα μέσα στο τελευταίο έτος και 43% των καπνιστών δηλώνει ότι σκοπεύει να κόψει το κάπνισμα (19% μέσα στο ερχόμενο έτος).

  Οι περισσότεροι καπνιστές θεωρούν ως σημαντικότερα κίνητρα για τη διακοπή τις συνέπειες που έχει το τσιγάρο στην υγεία τους (67%) και στην υγεία των φίλων και των συγγενών τους (51%), καθώς και την επιθυμία τους να δώσουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά (54%).

  Αντιθέτως, οι απαγορεύσεις στο χώρο εργασίας (20%) και στους δημόσιους χώρους (22%), οι σχετικές διαφημίσεις (13%) και η κοινωνική αποδοκιμασία του καπνίσματος (10%), φαίνεται να έχουν πολύ μικρότερη σημασία, τουλάχιστον ως κίνητρα για τους καπνιστές.  Τρεις στους 10 ζουν σε σπίτια όπου κάποιος καπνίζει εντός σπιτιού, ενώ 4 στους 10 απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους περιορισμός του καπνίσματος στο σπίτι τους.

  Στους εργασιακούς χώρους, μόνο το 56,3% των ανθρώπων που εργάζονται σε κλειστούς χώρους δήλωσε ότι υπάρχει απαγόρευση του καπνίσματος, με αποτέλεσμα ένας στους τρεις εργαζόμενους (34,3%) να γίνεται παθητικός καπνιστής στον χώρο δουλειάς του.

  Ωστόσο, το 69,6% του συνόλου των εργαζομένων (καπνιστών και μη) πιστεύει ότι το κάπνισμα δε θα πρέπει να επιτρέπεται στους χώρους εργασίας. Μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων θεωρεί ότι η απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας θα βελτίωνε την απόδοση (20%), το ηθικό (21%) και την υγεία (42%) των εργαζομένων. Το 69%, το 67% και το 49% αντίστοιχα πιστεύει ότι δεν θα υπήρχε καμιά διαφορά.

  Παρά τη θετική τους στάση απέναντι στην απαγόρευση, το 43% δε θα αντιδρούσε αν κάποιος άναβε τσιγάρο στον χώρο που εργάζονται και ένα επιπλέον 23% θα ακολουθούσε και θα άναβε επίσης τσιγάρο.

  Η απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ, κλαμπ και καφέ βρίσκει σύμφωνο το 63% των ανθρώπων. Ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτή δεν τηρείται, μόνο το 17% δηλώνει ότι θα διαμαρτυρόταν στον υπεύθυνο του καταστήματος, το 11% θα διαμαρτυρόταν στον καπνιστή και μόλις το 1% θα έκανε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

  Ως προς τον νέο νόμο που προβλέπει την πλήρη απαγόρευση σε κλειστούς χώρους, το 96% των πολιτών δηλώνει ότι τον γνωρίζει και σχεδόν 7 στους 10 θεωρούν ότι είναι θετική (47%) ή μάλλον θετική (22%) εξέλιξη. Το 67% των πολιτών θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία είναι σίγουρα ή μάλλον ανώριμη να δεχθεί την εφαρμογή του νόμου, αλλά το 51% πιστεύει ότι εν τέλει, παρά τις δυσκολίες, ο νόμος θα εφαρμοστεί.

  Ως προς τα αίτια αποτυχίας του προηγούμενου νόμου, ως κυριότερες αιτίες εμφανίζονται ο ελλιπής έλεγχος, το γεγονός ότι η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη και η απουσία κυρώσεων για τους παραβάτες.

  Διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι επιστήμονες έχουν τεθεί στην υπηρεσία της αποστολής αυτής με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού επαγγελματιών Υγείας και Παιδείας. Πρόκειται για μια προσπάθεια της επιτροπής να αναπτύξει νέα εργαλεία με σαφές εκπαιδευτικό περιεχόμενο ώστε να αρθρωθεί ένας οργανωμένος λόγος σε κάθε ηλικία και κάθε μορφωτικό επίπεδο που θα ανατρέψει ριζικά και αποτελεσματικά τη σημερινή κατάσταση.

  Τα στοιχεία της έρευνας δόθηκαν στην δημοσιότητα με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Δεκεμβρίου με θέμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω».

  Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας με κοινές δράσεις δίνουν εμφαση ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη μόνιμων και διαχρονικής ισχύος εκπαιδευτικών μηχανισμών, τόσο στο χώρο της Υγείας αλλά κυρίως και στο χώρο της Παιδείας, ώστε να ενημερωθεί ουσιαστικά η ελληνική κοινωνία για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που λέγεται «κάπνισμα» και να αρχίσει να μειώνεται συνειδητά η χρήση του καπνού στη χώρα μας.

  «Επενδύουμε στη νέα γενιά ώστε να δημιουργήσουμε κουλτούρα απέναντι στις εξαρτήσεις», είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος τηρείται όπως τον έχουμε νομοθετήσει, ενώ εντείνεται ο ελεγκτικός μηχανισμός. Εως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε με έξι χιλιάδες έλεγχοι και έχουν επιβληθεί περίπου 500 πρόστιμα πανελλαδικά».

  Σύμφωνα με στοιχεία της Συντονιστικής Επιτροπής για το κάπνισμα του υπουργείου Υγείας, πρόεδρος της οποίας είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Παναγιώτης Μπεχράκης, έχουν παρατηρηθεί τα εξής:
  - Ο επιπολασμός του καπνίσματος μειώνεται κατά 2-3% περίπου την τελευταία διετία (μείωση κατά 7% στους άντρες και αύξηση κατά 3,7% στις γυναίκες).
  - Η καπνιστική ρύπανση των εσωτερικών χώρων διασκέδασης, παρά την μη πλήρη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, εμφανίζεται μειωμένη από 223 σε 77 μg/m³ PM2,5.
  - Η κατανάλωση τσιγάρου αναμένεται να μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια τσιγάρα από το 2009 το 2010.
  - Η προσέλευση των Ελλήνων στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος εμφανίζει αύξηση κατά 30% περίπου τον τελευταίο χρόνο.
  - Η κοινή γνώμη έχει μεταστραφεί ουσιαστικά, σταθερά και με υψηλά ποσοστά της τάξεως του 70% και εκφράζεται υπέρ της εφαρμογής των μέτρων για τον έλεγχο του καπνίσματος.

  Ο κ.Μπεχράκης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των καταστηματαρχών στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τονίζοντας ότι «η περαιτέρω πορεία με την συνέχιση της δράσης μας αναμένεται ακόμα πιο θετική, γι' αυτό και προκύπτουν αντιδράσεις από χώρους οικονομικών συμφερόντων που άμεσα βλάπτονται από ένα και μόνο γεγονός: Την μείωση του αριθμού των καπνιστών και της κατανάλωσης προϊόντων καπνού. Τρέχον και ουσιαστικό είναι ένα ζήτημα διασφάλισης καθαρών από κάπνισμα χώρων διασκέδασης και εστίασης, σε εστιατόρια, cafe, καφενεία και cafe- bar».

  «Η επιστημονική μας έρευνα», συνέχισε, «στους χώρους αυτούς έχει αποδείξει ανεπίτρεπτα υψηλά επίπεδα σωματιδιακής ρύπανσης που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Στη ρύπανση αυτή, εκτός από τους θαμώνες, εκτίθενται και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων τους οποίους η πολιτεία οφείλει να προστατέψει. Τέλος, υπάρχει και μείζον θέμα λειτουργίας των χώρων αυτών ως βασικών χώρων βιωματικής εκπαίδευσης και εκκόλαψης νέων καπνιστών».
  Σημείωσε ότι το 75% των καπνιστών αρχίζουν το κάπνισμα σε ηλικία κάτω των 20 ετών, ενώ 50.000 νέοι προστίθενται στον καπνιστικό πληθυσμό της χώρας κάθε χρόνο.
  «Η Δημόσια Υγεία είναι μη διαπραγματεύσιμο κοινωνικό αγαθό όπως μη διαπραγματεύσιμο είναι και το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε ο κ.Μπεχράκης.

  Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος διοργανώνει η Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την Xorxito στις Τρι Νοε 30, 2010 7:55 pm, 1 φορά
  avatar
  Xorxito
  Moderators
  Moderators

  Αριθμός μηνυμάτων : 187
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/11/2010
  Ηλικία : 28
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από Xorxito Την / Το Τρι Νοε 30, 2010 7:54 pm

  αχαα

  λοιπον εχετε δοκιμάσει;;; καπνιζετε συστηματικά;;; τι μαρκα;; τι ειδος καπνισματος;;

  υπαρχουν τροποι να το κοψουμε μερικοι μερικοι;;; thinking

  τι πιστεύετε για τα μετρα του υπουργείου υγείας;; θα τηρηθούν;;;
  avatar
  manos
  Forum Artist
  Forum Artist

  Αριθμός μηνυμάτων : 359
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2010
  Ηλικία : 29
  Τόπος : Χαλκίδα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από manos Την / Το Τρι Νοε 30, 2010 8:09 pm

  Εγω καπνιζα παλιά τσιγάρα στριφτα και το έκοψα... Ήταν Πολύ ακριβό το χόμπι. Αποταμιευσα περίπου 130 ευρώ το μήνα. Άλλοι φίλοι μου κάνουν 2 πακέτα την ημέρα. Ένα πακέτο είναι κάπου στα 3,86 ευρώ. Ένα φτηνό. Πες 4 ευρώ... 4*2=8. 8 ευρώ την ημέρα. 56 την εβδομάδα... 240 τον μήνα.. Είναι πολύ ακριβο παιδιά..

  Δεν δυσκολεύτηκα πολύ να το κοψω. Απλά το πήρα απόφαση...και είμαι υπέρ των μέτρων. Πρωτα πρωτα δεν μπορείς να επιβαρυνεις την υγεία των άλλων. Έπειτα δεν μπορείς να επιβαρυνεις το ΕΣΥ με το να θέτει σε κίνδυνο την ζωή σου και να πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι τις μετέπειτα εγχειρήσεις και φάρμακα που θα πάρεις ως άρρωστος καπνιστης με καρκίνο του πνεύμονα..
  avatar
  geo
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1133
  Ημερομηνία εγγραφής : 03/04/2010
  Ηλικία : 26
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από geo Την / Το Τρι Νοε 30, 2010 8:13 pm

  καπνιζα lucky strike, μετα το γυρισα σε Malboro light και λιγο πριν το καλοκαιρι ξεκινησα να κανω στριφτο Old Holborn blond. εδω και λιγο πιο πολυ απο μηνα το εχω κοψει.. ποτε δεν ειχα προβλημα να το κοψω. οταν δεν μπορουσα να κανω η δεν επρεπε το εκοβα για μηνες.. στην αγγλια τηρουνται.. ελλαδα δε ξερω.. πιστευω οτι ειναι αδυνατο να αλλαξεις τη γνωμη της μανας μου παντος αρα θε ετοιμασει τρομοκρατικη επιθεση! xaxa
  avatar
  manos
  Forum Artist
  Forum Artist

  Αριθμός μηνυμάτων : 359
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2010
  Ηλικία : 29
  Τόπος : Χαλκίδα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από manos Την / Το Πεμ Δεκ 02, 2010 1:59 pm

  geo έγραψε:καπνιζα lucky strike, μετα το γυρισα σε Malboro light και λιγο πριν το καλοκαιρι ξεκινησα να κανω στριφτο Old Holborn blond. εδω και λιγο πιο πολυ απο μηνα το εχω κοψει.. ποτε δεν ειχα προβλημα να το κοψω. οταν δεν μπορουσα να κανω η δεν επρεπε το εκοβα για μηνες.. στην αγγλια τηρουνται.. ελλαδα δε ξερω.. πιστευω οτι ειναι αδυνατο να αλλαξεις τη γνωμη της μανας μου παντος αρα θε ετοιμασει τρομοκρατικη επιθεση! xaxa

  ειναι απαραδεκτο που δεν μπορεσαν να τηρηθουν τα πρωτα μετρα.. ελεος δλδ...
  avatar
  nick93
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1447
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/04/2010
  Ηλικία : 25
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από nick93 Την / Το Πεμ Δεκ 02, 2010 2:52 pm

  Και εγώ είμαι 100% υπέρ! Εννοείται πως δεν κάπνιζα ποτέ, συχαίνομαι και μόνο που μυρίζω από ένα χλμ μακριά τον καπνό, αλλά πέραν αυτού είναι και για λόγους υγιεινής. Το πακέτο εξάλλου γράφει "Το κάπνισμα βλέπτει εσάς και τους γύρω σας". Αν δηλαδή ο άλλος έχει για παράδειγμα ένα πρόβλημα σοβαρό στους πνεύμονες ή στην καρδιά του και απαγορεύεται να έρχεται σε επαφή με τον καπνό τι θα κάνει; Δε θα μπορεί να πάει σε δημόσιους χώρους; Έτσι κι αλλιώς όμως είναι για τον οποιονδήποτε βλαβερό, οπότε καλά κάνανε και το περιορίσανε τόσο πολύ!
  avatar
  Xorxito
  Moderators
  Moderators

  Αριθμός μηνυμάτων : 187
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/11/2010
  Ηλικία : 28
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από Xorxito Την / Το Πεμ Δεκ 02, 2010 4:51 pm

  εγω πχ ξαναρχισα το καπνισμα.. κανω ή στριφτα ή πουρακια και πολυ ναργιλε.. ο Ναργιλες μ αρεσει πολυ.. κανω πολλες γευσεις.. δεν ειναι τοσο βλαπτικος οσο το τσιγαρο... αλλα εχει περισσοτερο CO και γι αυτο ζαλιζει αρκετα...

  ειμαι υπερ των νεων μετρων υπο προυποθεσεις ομως.. δεν μπορει να μην μπορεις να καπνισεις σε καποιον κλειστο χωρο.. υπαρχουν και ειδικα δωματια που μπορουν να διαμορφωθουν. παντως πχ ειναι ρατσιστικο να αναγκαζεις καποιον να κοψει αποτομα μια αναγκη..

  παντως συμφωνω αν ενοχλει τους αλλους ή ειναι διπλα αρρωστοι ή παιδια, να απαγορευεται. συμφωνω να απαγορευεται και στο αυτοκινητο. επισης η αληθεια ειναι οτι ξοδευεις πολλα για καπνο.

  τελος και η επιβαρυνση του συστηματος υγειας ειναι μεγαλη..
  avatar
  nick93
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1447
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/04/2010
  Ηλικία : 25
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από nick93 Την / Το Σαβ Δεκ 04, 2010 3:52 pm

  Όχι, εγώ απαιτώ να το κόψεις τελείως το κάπνισμα! :P

  Συμφωνείς; fight1
  avatar
  geo
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1133
  Ημερομηνία εγγραφής : 03/04/2010
  Ηλικία : 26
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από geo Την / Το Σαβ Δεκ 04, 2010 4:18 pm

  δε ξερω πως αλλα το ξαναρχισα xaxa στριφτο amber leaf

  ναιι!! λατρευω και γω ναργιλε χορχιτο bounce
  avatar
  nick93
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1447
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/04/2010
  Ηλικία : 25
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από nick93 Την / Το Κυρ Δεκ 05, 2010 1:44 pm

  Τι πράγμα??? mad mad mad
  avatar
  Xorxito
  Moderators
  Moderators

  Αριθμός μηνυμάτων : 187
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/11/2010
  Ηλικία : 28
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από Xorxito Την / Το Κυρ Δεκ 05, 2010 4:31 pm

  nick93 έγραψε:Τι πράγμα??? mad mad mad

  αχχχ οι πιπες ομως σε ολους αρεσουν... kissmyass
  avatar
  geo
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1133
  Ημερομηνία εγγραφής : 03/04/2010
  Ηλικία : 26
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από geo Την / Το Κυρ Δεκ 05, 2010 8:03 pm

  χαχαχα.. xaxa σκευτομουν να αρχισω να κανω πιπα αλλα λεω μπαααα..

  τι επαθες Νικολά?
  avatar
  nick93
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1447
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/04/2010
  Ηλικία : 25
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από nick93 Την / Το Δευ Δεκ 06, 2010 5:07 pm

  Πίπα επιτρέπεται... Οτιδήποτε άλλο όμως εδώ μέσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!
  Πίπα αν θέλεις έρχεσαι και στο σπίτι μου να πάρεις, εγώ δεν έχω πρόβλημα!! kissmyass


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την nick93 στις Τετ Δεκ 08, 2010 2:26 pm, 1 φορά
  avatar
  geo
  Forum V.I.P.
  Forum V.I.P.

  Αριθμός μηνυμάτων : 1133
  Ημερομηνία εγγραφής : 03/04/2010
  Ηλικία : 26
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από geo Την / Το Δευ Δεκ 06, 2010 8:03 pm

  Μπααα... παιρνω της κολλητης μου xaxa
  avatar
  Thanos
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 1646
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/02/2010
  Ηλικία : 25
  Τόπος : Αθήνα!

  Απ: Κάπνισμα... Η γνώμη σας...

  Δημοσίευση από Thanos Την / Το Τετ Δεκ 08, 2010 11:38 am

  Νταξ, παιδιά πείτε με κομπλεξικό αλλά τσαντίζομαι πολύ όταν διαβάζω τέτοιες μ***κίες για κάπνισμα κ τέτοιες παπαριές. Το θεωρώ από τις μεγαλύτερες μπούρδες π υπάρχουν. Πρώτα πρώτα κάνει κακό στον ίδιο το χρήστη. Έπειτα τα επιχειρήματα για απόλαυση κλπ είναι "πλαστα", το ίδιο τ μυαλό τα κατασκευάζει. Πρόκειται καθαρά για ψυχογενές φαινόμενο π κατ εμέ πηγάζει από την αδυναμία του ατόμου, τόσο να αντιμετώπισει μόνο χωρίς τη βοηθεια χημικών ουσιών (μαστουρωμα) τα προβλήματά του ή/και αδυναμία να αντιταχθεί στην επιρροή της μάζας. Όταν το μετανοιώσετε (αν συμβεί δηλαδή ποτέ αυτό) θα είναι αργά. @@

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Ιαν 22, 2019 5:40 am